“In Brugge” – Tur al orasului, legende si multa ciocolata PART II

Dupa cum va spuneam in blogul anterior, dupa masa de pranz ne-am concentrat atentia asupra ciocolateriilor din oras, si credeti-ma, sunt o gramada.


Inainte sa plec acasa de Craciun, am descoperit o ciocolaterie pe care eu o consider daca nu cea mai buna, cu siguranta printre cele mai bune din oras, asa ca am propus sa mergem acolo. Este vorba despre ciocolateria de Burg : www.chocolateriedeburg.be

Aici am intalnit-o pe Marleen, o doamna extrem de amabila si ospitaliera care pe tot parcursul timpului petrecut in magazine se asigura ca vei gusta cat mai multa ciocolata. Poti gasi o gramada de sortimente de ciocolata: trufe belgiene, scoici de ciocolata, praline si multe multe altele in toate gusturile, formele si marimile.

Legat de preturi pot spune ca sunt mai mari față de supermarket, dar si calitatea ciocolatei este alta, fiind produsa acolo. De exemplu o cutie cu 15 praline din toate sortimentele costa 5,5 euro, pentru o tableta simpla de ciocolata cu lapte vei da 1,5 – 2 eur, iar o cutie de trufe costa aproximativ 3,5 euro. Sunt insa tot felul de oferte de care poti profita, in cazul in care vrei sa cumperi mai multe produse.

Urmatoarea pe lista a fost ciocolateria Stefs, unde poti gasi la fel o gramada de feluri de ciocolata. Aici am fost impresionati de numeroasele forme in care a fost modelata ciocolata:


Nu puteam pleca insa din Brugge fara a incerca si una dintre cele mai vechi beri din oras: Brugse Zot (“Nebun din Brugge”). Locul se numeste „Beer Wall” (Zidul cu bere), si adaposteste o fabrica de bere cu nenumarate sortimente pe care le poti degusta fie acolo, fie pe terasa cu un view superb spre canalele din Brugge: Beer Wall Pagina Web

Arlechinul de pe sticla de bere era asociat cu nebunia din oras, deoarece in acea perioada apa potabila era scumpa si greu de produs si procurat, majoritatea oamenilor consumau bere zilnic. Un alt fact interesant este faptul ca pentru 7500 euro la fabrica de bere respectiva poti face un contract unde poti sa bei bere gratis pentru tot restul vietii tale, destul de tare si avantajos pentru “pasionati”. De asemenea conductele cu bere se intindeau pe o lungime de 4km, de la locul unde o produceau si pana unde se imbutelia.


In concluzie, dupa a 3-a vizita in Brugge, pot spune ca este un oras cu un farmec aparte, un aer medieval, plin de istorie si legende la fiecare colt si care nu va inceta sa te surprinda cu ceva nou de fiecare data.
Ne vedem in urmatorul blog!

4 gânduri despre „“In Brugge” – Tur al orasului, legende si multa ciocolata PART II

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.